Головна Рецепти Вразить всіх! Не рецепт, а знахідка! Дуже смачний Кавовий крем. Пляцок з маком і кокосом

Вразить всіх! Не рецепт, а знахідка! Дуже смачний Кавовий крем. Пляцок з маком і кокосом

by admin

Пропоную приготувати дуже смачний і красивий пляцок, де кольори від темнішого до світлішого.

Інгредієнти:

Маковий корж:

  • 8 білків
  • дрібка солі
  • 1,5 скл. цукру (склянка 200 мл)
  • 1,5 скл. борошна
  • 1 ст. л. розпушувача
  • 3/4 скл. молока
  • 2 скл. маку мелений
  • 3 ст. л. масла
  • 3 жовтки

Бісквіт на жовтках:

  • 8 жовтків + 1 ціле яйце
  • 1 1/3 скл. цукру
  • 1,5 скл. борошна
  • 1 ст. л. розпушувача
  • 3/4 скл. теплого молока
  • 1/3 скл. олії

Кокосовий корж:

  • 8 білків
  • дрібка солі
  • 1 скл. цукру
  • 200 г кокосової стружки грубого помелу (або дрібної 100 г)
  • 3 ст. л. картопляного крохмалю

Крем:

  • 5 жовтків
  • 3/4 скл. цукру (на 200 мл)
  • 600 мл молока
  • 40г кукурудзяного крохмалю або ванільного пудингу
  • 3 ст. л. борошна
  • 1,5 ст. л. розчинної кави
  • 250-300г масла 82%

Просочення:

  • 200 мл кип’яченої негарячої води
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. лимонного соку

Додатково:

  • Кокосова стружка

Приготування:

Маковий корж:

Збиваю міксером білки з дрібкою солі, потім частинами додаю цукор. В окремій мисці змішую борошно з розпушувачем. Окремо кип’ячу молоко, вливаю до маку і перемішую. Тоді до маку ще додаю масло.

До збитих білків додаю ще жовтки і збиваю до однорідності. Вмішую борошно.

Додаю до маси мак і перемішую.

У форму 25 на 40 см кладу пергамент і вливаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 170  градусів приблизно 30 хвилин.

Бісквіт на жовтках:

Жовтки і 1 яйця збиваю з цукром до світлої маси. Додаю половину борошна і розпушувача, перемішую лопаткою. Додаю молоко і олію, перемішую. В кінці додаю решту борошна і розпушувача.

У форму 25 на 40 см кладу пергамент і вливаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 30 хвилин.

Кокосовий корж:

Збиваю міксером білки з дрібкою солі, потім частинами додаю цукор.

Додаю крохмаль, перемішую міксером, і тоді кокосову стружку, перемішую лопаткою. 

У форму 25 на 40 см кладу пергамент і вливаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно 30  хвилин.

Крем:

Збиваю міксером жовтки з цукром, додаю 200 мл холодного молока, крохмаль або пудинг, борошно і розчинну каву, перемішую.

400 мл молока кип’ячу і вливаю до суміші. Варю крем постійно помішуючи до загустіння. Заварна основа маю застигнути о кімнатної температури під плівкою.

М’яке масло вимішую міксером, тоді додаю заварну основу і перемішую до однорідності.

Просочення:

Кип’ячену воду змішую з цукром та лимонним соком. Просочую маковий корж.

Викладаю поверх крем і розрівнюю. Потім кладу корж на жовтках, просочую, крем. Закриваю кокосовим коржем і кремом.

Прикрашаю кокосовою стружкою. Залишаю на ніч в холодильку.

Нарізаю і смакую!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини