Головна Здоров'я Які продукти потрібно їсти для кращого відновлення печінки?

Які продукти потрібно їсти для кращого відновлення печінки?

by admin

Печені яблука та сир називаються лікарями серед продуктів, здатних покращувати процеси відновлення печінки.

Одним із найкращих продуктів для здоров’я печінки є сир – думка про це прозвучала в інтерв’ю лікаря гастроентеролога Нурії Діанової. Медик пояснила, що цей продукт відрізняється високим вмістом амінокислоти метіонін, що перешкоджає стеатозу – відкладення в печінці жиру.

«Практично всім, хто має захворювання печінки, сир потрібно вживати щодня. Ідеальна для печінки та жовчовивідної системи жирність продукту – це 5%», – поділилася лікарка.

Діанова додала, що знежирених продуктів краще уникати – у них нерідко додається модифікований крохмаль, що посилює схильність печінки до стеатозу. Проте високожирні продукти теж шкідливі, якщо використовуються регулярно і більшими порціями.

Іншим продуктом, який потрібно їсти для кращого відновлення печінки, фахівець вважає вівсянку – вівсяну крупу у вигляді цілісних зерен.

«Вівсянка теж містить метіонін, який особливо ефективно допомагає при неалкогольній жировій хворобі печінки – зменшує відкладення жиру у гепатоцитах», – розповіла фахівець.

Крім того, каже Діанова, стан органу покращують печені яблука, відвар шипшини, волоські горіхи. Їхнє споживання позитивно позначається на процесах відтоку жовчі, травленні – печінка від цього лише виграє.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини