Головна Рецепти Шкодую, що готувала Шарлотку, а не цей пиріг! Яблучний пиріг “Хмаринка”. Він просто тане в роті

Шкодую, що готувала Шарлотку, а не цей пиріг! Яблучний пиріг “Хмаринка”. Він просто тане в роті

by admin

Яблучний пиріг “Хмаринка” дуже ніжний тортик який просто тане у роті. Для його приготування знадобляться прості продукти які зайдуться у кожної господині на кухні.

Яблука у цьому пирозі можна замінити грушами. Мої рідні полюбляють дуже яблучну шарлотку і цей тортик який печу їм залюбки.

форма 18 см.

Інгредієнти:

  • яблука – 2 шт.
  • сік лимона – 1 ст.л.

Для тіста:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 60 гр.
  • ванільний цукор – 1 ст.л.
  • борошно – 120 гр.
  • розпушувач для тіста – 1 ч.л.
  • масло вершкове (розтоплене) – 25 гр.
  • молоко – 100 мл.
  • цедра лимона (за бажанням)

Додатково 20 гр. вершкового масла для заливки

Приготування:

Яблука чистимо, нарізаємо дуже тоненькими плястерками.

Скроплюємо лимонним соком (щоб не потемніли) і відставлємо у сторону.

Тісто. У посудину вибиваємо яйця, сиплемо сіль і цукор з ванільним цукром. Збиваємо міксером до розчинення сухих інгредієнтів.

Вливаємо молоко.

Додаємо розтоплене масло і цедру лимона. Перемішуємо.

Борошно змішуємо з розпцшувачем і просіваємо до маси. Замішуємо тісто (за консистенцією як рідка сметана).

Тепер у декілька підходів додаємо до тіста плястерка яблук і обережно вимішуємо.

Форму діаметром 18 см. застелаємо пергаментом. Переливаємо тісто з яблуками.

По верху лиємо розтоплене вершкове масло.

Форму поміщаємо у розігріту до 180 С. духовку, випікаємо протягом 50-60 хв.

Смачного!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини