Головна Здоров'я Секрети довголіття: проста харчова звичка для продовження життя

Секрети довголіття: проста харчова звичка для продовження життя

by admin

Про правило “не їсти після 18 години” чули багато. Фахівці зі здорового харчування та лікарі уточнюють, що достатньо припинити прийом їжі за дві-три години до відходу до сну. Це має значення не тільки для підтримання нормальної ваги. Дослідження показало, що відмова від пізніх вечерь є поширеною звичкою довгожителів.

Італійські вчені провели дослідження за участю 68 жителів регіону Абруццо, які досягли віку 90-100 років. Під час наукової роботи у добровольців з’ясували їхні харчові звички та інші умови життя, повідомляється у звіті про дослідження.

Учасники дослідження, як з’ясувалося, дотримувалися звички завершувати денні їди не пізніше 19:13. При цьому перерва між вечерею та сніданком наступного дня в середньому становила 17,5 години.

У раціоні довгожителів було багато зернових, овочів, фруктів, бобових. При цьому вони їли помірну кількість м’яса та яєць, а солодощів вживали мало.

Крім того, довгожителі з-поміж учасників дослідження зберігали помірний рівень фізичної активності протягом життя.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини