Головна Рецепти Чим полити заморожене м’ясо для прискорення розморожування та покращення смаку

Чим полити заморожене м’ясо для прискорення розморожування та покращення смаку

by admin

Заморозка м’яса – це спосіб, що дозволяє помітно продовжити термін зберігання. Проте проблема полягає в тому, що розморожування м’ясних шматочків займає чимало часу.

Подробиці

Якщо відмовитися від штучного прискорення процесу і не використовувати мікрохвильову піч, то чекати доводиться мінімум 6 годин.

А якщо м’ясний шматок є дуже великим, то на його відтавання може піти ціла доба. Однак є спосіб помітно прискорити розморожування м’яса, при цьому не відправляючи його в НВЧ-піч.

Так, продукт необхідно полити однією рідиною, яка з високою ймовірністю знайдеться у вашій кухонній шафці у скляній ємності.

Як обробити м’ясо

Як тільки ви дістали м’ясний продукт із морозильної камери і поклали його на тарілку, встановлену на кухонному столі, полийте заморожений шматок оцтом.

Об’єм рідини повинен бути невеликим, щоб не перетворити розморожування на маринування. Крім того, оцет можна змішати з водою у рівних пропорціях.

Просту процедуру можна здійснити і через пару годин після початку процесу розморожування м’яса. Пізно не буде: хитрість спрацює і в цьому випадку.

Результати процедури

За рахунок оцту відбудеться дуже швидкий перехід води із твердого стану в рідкий.

Прискорене танення льоду допоможе розморозити м’ясо набагато раніше, ніж планується.

Крім того, використання кислої рідини позитивно вплине на смак і консистенцію майбутньої страви: м’ясний продукт стане набагато апетитнішим, м’якшим і ніжнішим.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини