Головна Здоров'я Стало відомо, як спогади знижують інтенсивність болю

Стало відомо, як спогади знижують інтенсивність болю

by admin

Китайські вчені з’ясували, наскільки добрі спогади впливають на фізичний стан.

Медиці давно відомо про те, що спогади про позитивні моменти з минулого можуть бути використані як метод полегшення не тільки психологічного стану, а й фізичного. Проте донедавна вченим не вдавалося розібратися в механізмі притуплення фізичного дискомфорту.

Науковці з Китайської академії наук провели експеримент, під час якого їм вдалося пояснити цей процес.

У ході свого експерименту вони організували спостереження за активністю мозку добровольців, яким демонструвалися предмети та зображення з їхнього дитинства. Паралельно з цим процесом, до учасників були приєднані термосенсорні пристрої, що нагрівають їх ходжу в області передпліччя до хворобливого стану.

Як виявилося, ностальгічні почуття посилювали активність гіпоталамуса – ділянки мозку, що відповідає за регулювання свідомості – що сприяло зменшенню помірного рівня болю. При цьому автори роботи зазначають, що з більш інтенсивними хворобливими відчуттями хорошим спогадам справитися не вдалося.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини