Головна Здоров'я Насіння соняшника збільшує ризик розвитку раку печінки

Насіння соняшника збільшує ризик розвитку раку печінки

by admin

Насіння соняшнику, що мають в своєму складі афлатоксини, при вживанні в їжу збільшують ризик розвитку раку печінки. До такого висновку прийшли американські вчені з Університету штату Мічиган, провівши відповідне дослідження.

Афлатоксини виробляють плісняві грибки роду Аспергилл. Крім насіння соняшнику, ці сполуки часто виявляються також в арахісі, фісташках і мигдалі.

Дані речовини є одними з найпотужніших з відомих канцерогенів. Дослідження проводилося на території Танзанії. Всього в цій країні афлатоксинами заражено близько 60% насіння соняшнику. Всі вони при вживанні в їжу збільшують ризик розвитку раку печінки.

За словами авторів роботи, щорічно від впливу на організм цього токсину помирають 25-155 тисяч осіб. Відбувається це переважно в країнах з низьким рівнем доходу. Однак за межами цих держав також відомо багато подібних інцидентів. 

Джерело womanlife.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини