Головна Lifestyle Хочете тонізувати організм і наповнитися позитивною енергією — ходіть босоніж по росі

Хочете тонізувати організм і наповнитися позитивною енергією — ходіть босоніж по росі

by admin

Хоча б раз у житті ви бігали по росі? У міському середовищі це зробити не так легко, та й прокидатися на світанку захоче не кожен. Але вам слід знати, чому багато вчених вважають, що ходіння по ранковій росі вкрай корисне для здоров’я.

Про цілющі властивості роси стало відомо ще в 1850-ті роки. У той період священник з Німеччини Себастьян Кнейп заявив, що ходіння по росі допомогло йому подолати туберкульоз. Він ходив по мокрій траві щоранку. З кожним днем число його послідовників, які намагалися впоратися зі своїми недугами, стрімко збільшувалося.

Але служитель церкви був не єдиним, хто вірив у силу роси. У Східній медицині вважають, що роса наповнена біологічно активними речовинами, які здатні заряджати людину енергією, усувати стрес, зміцнювати імунну систему. Східні цілителі називають корисною і вечірню росу. Вона допомагає заспокоювати нерви, боротися із запальними процесами і загоювати рани.

Росу вважали ефективним цілющим засобом і жителі Стародавньої Русі. Її збирали на світанку, а іноді навіть валялися на мокрій траві оголеними, вірячи, що все це дозволяє людині залишатися здоровою і міцною.

Користь ходіння по росі не заперечують і сучасні вчені. Вони стверджують, що роса діє як тонізуючий засіб. Вона може охолоджувати стопи, завдяки чому відновлюється тепловий баланс організму. Самі по собі ранкові прогулянки позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи. Крім цього людина загартовується.

Однак існує і ряд негативних моментів. Ступаючи босими ногами по траві дуже легко наступити на гострий предмет, у тому числі скло, або ж бути укушеним небезпечними комахами. Крім того в міському середовищі в крапельках роси міститься безліч токсичних речовин.

По ранковій росі не варто ходити людям, що страждають цукровим діабетом, захворюванням сечостатевої системи і алергікам.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини