Головна Рецепти ТОП 5 помилок в приготуванні домашнього майонезу

ТОП 5 помилок в приготуванні домашнього майонезу

by admin

Домашній майонез відмінно доповнює салати. Він не такий шкідливий, як магазинний, бо не містить консервантів та інших домішок. Щоб майонез гарантовано вийшов, потрібно знати основні технологічні моменти приготування.

Основні помилки

Отже, перед початком приготування заздалегідь дістаньте продукти з холодильника. Вони мають бути кімнатної температури. Це актуально для всіх продуктів: гірчиці, олії, яєць.

Зверніть увагу на ємність, в якій будете збивати продукти. Вона має бути абсолютно суха. Якщо є невпевненість в цьому, тоді протріть ємність сухою серветкою.

Чаша з ручним блендером також має особливості використання. Коли продукти завантажені і ви опускаєте блендер, не піднімайте його з дна до моменту появи емульсії. Це можна робити після того як більша частина продуктів збита до однорідності. Тоді можна переміщати блендер, щоб змішати і верхню частину олії. До речі, якщо у вас немає вузької чаші від ручного блендера, беріть скляну банку 0,5 л.

Емульгатори важливі в рецепті. Саме тому в складі є гірчиця та яйця. Вони допомагають робити масу кремоподібною. Якщо прибрати ці інгредієнти, майонез може вийти невдалим.

Іноді замість яєць додають молоко. Проте майонез може бути рідким. Дотримуйтеся пропорцій. На 100 г молока додають 200 мл олії. Якщо потрібно загустити соус, тоді вбийте ще одне яйце та повторно збийте майонез.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини