Головна Здоров'я Вчені повідомили про шкоду деяких тушкованих овочів для здоров’я

Вчені повідомили про шкоду деяких тушкованих овочів для здоров’я

by admin

Цікаве відкриття зробили фахівці з Шотландії, з’ясувавши, що кислота, що міститься в овочах, може бути шкідливою.

Тушковані овочі вважаються корисним продуктом, але з чого тоді такі висновки. Виявилося, що кислота в цій страві, згубно впливає на зубну емаль.

Правда, шкідливими виявилися не всі овочі. Шкідлива кислота після термічної обробки у великій концентрації виявилася в баклажанах, паприці і кабачках.

– Кислота руйнує емаль, що призводить до уразливості зубів до карієсу, – пояснили автори дослідження.

Крім того, для зубів шкідливі також перепади температури, горіхи і тверді ковбаси, цитрусові і соки з них, енергетичні напої і страви і продукти, які багаті цукром.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини