Головна Lifestyle Потреба моркви в підживленні в липні для активно росту коренеплодів

Потреба моркви в підживленні в липні для активно росту коренеплодів

by admin

На кожному етапі вирощування моркві потрібні добрива. Зверніть увагу, що в липні вона вже не потребує азотних добрив. Вони актуальні на початку, коли йде формування коренеплоду з маленької насінини.

Потреби в липні

В середині літа моркву підживлюють калійно-фосфорними добривами. Завдяки ним, коренеплоди будуть активно збільшуватися в розмірах. Також вони набуватимуть соковитості та солодкого смаку.

Приготувати добриво можна самостійно, якщо з певних причин ви не хочете брати магазинні. Окрім того, в готових сумішах часто додають азот, тому слід вичитувати упаковки на його вміст.

Чим підживити

Потрібен сірчанокислий калій. З ним до пари беруть подвійний суперфосфат. Кожного засобу треба по 30 г. Розчиніть їх в 10 л води. Підживлення вносять під корінь.

Для підтримання ефекту рекомендується провести два етапи внесення добрива. Інтервал поливів — раз на 10 днів.

Ще один елемент, який не завадить моркві в липні. Мова йде про бор. Розчиніть пакетик з борною кислотою на 10 г в 10 л води. Перемішайте та перелийте в пульверизатор. Проведіть обприскування моркви.

Трохи уваги та підживлення дадуть ефект. Морква буде рости велика, солодка. Не забудьте вчасно прорідити її та прорихлити ґрунт на грядці.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини