Головна Рецепти Найкращий рецепт домашнього згущеного молока! Вариться за 30 хвилин, виходить густіше, ніж магазинне

Найкращий рецепт домашнього згущеного молока! Вариться за 30 хвилин, виходить густіше, ніж магазинне

by admin

Зараз ми вже забули, що таке продуктовий дефіцит — полиці магазинів просто ломляться від різних товарів. Але тенденція нинішнього часу така, що якість цих продуктів залишає бажати кращого: у ковбасі майже немає м’яса, у шпротному паштеті часто відсутні самі шпроти, а з доступного згущеного молока можна відразу смажити млинці — дуже багато борошна почали додавати до неї виробники. Загалом, найсмачніше, як і раніше, готується тільки вдома… Сьогодні я розповім, як приготувати справжнє згущене молоко в домашніх умовах всього за 30 хвилин, використовуючи при цьому мінімум продуктів.

Приготування:

Треба взяти найбільшу каструлю, що ширше дно, то краще. У мене каструля на 5 літрів, це вважається маленькою… тому я налила лише 1 літр молока, в нього треба додати 300 г цукру та соди на кінчику ножа, вона не буде відчуватися.

Розмішавши цукор, треба включити плиту на найбільшу потужність, до закипання я помішувала.

Коли молоко закипіло, я засікла час, час варіння 30 хвилин. Дивно – молоко так сильно кипіло, я думала ось ось втече , але ні, трималося в “рамках пристойності”, пінилося, вирувало. Я звичайно іноді помішувала, боялася, щоб не пригоріло. Але як я зрозуміла, нічого з ним не відбувається, можна не мішати. Пройшло 25 хвилин і тут воно почало різко ставати густішим, вогонь не зменшуємо. І ось коли пройшло рівно 30 хвилин, воно стало ще густішим і змінило колір.

У гарячому вигляді я налила його в баночку 400 мг, від “нутелли”, ще трохи не вмістилося.

Мені здалося згущене молоко досить густим, але коли воно охололо, то стало в 2 рази густішим . Якщо хочете, щоб було рідше, вимикайте на 5 хвилин раніше.

Порушуючи всі правила правильного харчування я наїлася ввечері смакота… ну треба ж добре розкуштувати

Так як вийшло все відмінно, я швиденько зварила ще згущене молоко з 1 літра молока. Коли воно охололо, прибрала в холодильник.

Якби я налила в мою каструлю одразу 2 літри, було б гірше. Потрібно, щоб площа випаровування поверхні молока була якнайбільше.

Тетяна, яка поділилася зі мною посиланням на цей рецепт, написала, що навіть закочує в банки таке згущене молоко.

Вранці моє згущене молоко стало таким густим, що навіть ложка в ньому стоїть, набагато густіше і смачніше, ніж покупне!

Ну все! Піду до дітей, спекти млинців і дегустуватимемо згущене молоко з сільського молока

Всім гарного настрою!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини