Класична лазанья готується із спеціальних пластин, за складом схожих на макаронні вироби. А ми вирішили замінили це тісто на більш звичний для нас картопляний шар. Вийшло ну дуже смачно.
Інгредієнти для картопляної лазаньї:
- картопля – 8 шт.;
- вершкове масло – 20 г;
- сіль – 2 ч. л.;
- молоко – 200 мл;
- чорний мелений перець – ч. л.;
- куряче філе – 700 г;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- томатна паста – 1 ч. л.;
- помідори – 3 шт.
Приготування:
Відварюємо очищену картоплю до готовності. Пропускаємо через м’ясорубку цибулю та куряче філе, розтоплюємо у сковороді вершкове масло.
Викладаємо цибулю та м’ясо в сковороду з розтопленим маслом, обсмажуємо. У цей час потрібно подрібнити на великій тертці помідори, очищені від шкірки.
У обсмажений фарш викладаємо томатну пасту, пюре з помідорів, ½ чайної ложки чорного меленого перцю та ложку солі, компоненти перемішуємо, тушимо до випаровування рідини.
У гарячу картоплю викладаємо вершкове масло, розминаємо до пюре. У пюре виливаємо молоко, додаємо чорний мелений перець та сіль, перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо олією, ½ частину пюре викладаємо на дно і розподіляємо по поверхні. На шар із пюре кладемо обсмажений фарш, теж частину.
Аналогічно надходить з другим шаром пюре та фаршу. Запікаємо лазінью при 200 градусах 20 хвилин.
Після основного етапу запікання можна натерти сир і сформувати ним на верхівці шапочку. Запекти повторно лазанью до моменту, поки сир не розплавиться.