Головна Рецепти Таку в магазині не купиш! Мінімум жиру і максимум мʼяса! Домашня тушонка довгого зберігання

Таку в магазині не купиш! Мінімум жиру і максимум мʼяса! Домашня тушонка довгого зберігання

by admin

Домашня тушонка має бути в кожному домі! Ділюсь рецептом м’ясної заготовки в банках для тривалого зберігання! Тушонка готується на звичайній плиті, у звичайній каструлі. Маючи в запасі необхідну кількість банок із домашньою тушонкою, за короткий час можна приготувати будь-які перші та другі страви, м’ясну підливу.

Інгредієнти:

  • свиняча лопатка 2,5 кг
  • сіль 2,5 ст. л.
  • 1,5 банки 5 шт.

Приготування:

Свинячу лопатку нарізаю кусочками по 50-60 грам.

Кладу м’ясо у миску та додаю сіль. На 1 кг м’яса даю 1 ст. л. солі без гірки. Усе добре перемішую руками, щоб сіль добре впиталась. Залишаю на 15-20 хвилин.

Підготую 1,5 літрові банки. Кришки кип’ячу у воді. Банки промиваю содою і тоді водою, просушую або витираю чистим рушничком.

М’ясо ще раз добре перемішую. Досить щільно заповнюю банки, але не під саму кришку, бо м’ясо під час кип’ятіння буде припіднімати кришки. На дно каструлі кладу рушник і виставляю банки.

Закриваю банки кришки. Заливаю холодну воду у каструлю майже до верху банок.

На верх кладу тарілку та закриваю каструлю кришкою. Доводжу воду до кип’ятіння, тоді зменшую вогонь до мінімального і ще так варю 5 годин.

Під час варіння кожної години кип’ячу у чайнику воду і підливаю у каструлю.

Тоді виймаю баночки і закручую кришки. Накриваю банки рушниками на 12 годин. Готово!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини