Чудовий рецепт найсмачніших для мене пиріжків на кожен день! Експериментую з різними начинками і це завжди виходить смачно!
Інгредієнти:
- борошно – 450-500 гр.
- молоко тепле – 100 мл.
- вода – 100 мл.
- рослинна олія – 80 мл.
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
- дріжджі свіжі – 10 гр. ( або сухі 5-7 гр.)
- готова тушкована капуста – 500 гр.
- рослинна олія для смаження
Приготування:
До молока додаю воду, цукор, сіль, дріжджі, перемішую.
Додаю 3-4 ст. л. борошно, перемішую до однорідності.
Вливаю рослинну олію, перемішую.
Досипаю все інше борошно та замішую тісто. Тісто виходить еластичне і легко відходить від рук. Завертаю харчовою плівкою миску в якій залишаю тісто підніматись на 1-1,5 години в теплому місці.
Ділю тісто на кусочки і формую кульки.
Для начинки я взяла тушковану капусту з цибулею.
Роблю з кульок круглі пласти та накладаю 1 ч. л. начинки.
Защіпаю тісто в пиріжках.
Накриваю пиріжки харчовою плівкою ще на 15 хвилин.
Пиріжки виросли.
Обжарюю пиріжки у великій кількості нагрітої олії. 3-4 хвилини з кожної сторони.
Пиріжки викладаю на паперовий рушничок, щоб він забрав зайвий жир і можна подавати до столу!