Мій улюблений медовий пиріг з грушами, дуже красивий на вигляд, а всередині ну такий смачний, дівчатка це аж важко передати словами. Роблю його навіть на святкові столи.
Інгредієнти:
- Цукор – 250 гр.
- Вода – 250 мл.
- Мед – 3 ст. л.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Олія – 125 гр.
- Волоські горіхи – 200 гр.
- Борошно – 500 гр.
- Груша – 3 шт.
Приготування:
В каструлю до цукру додаю воду і мед, перемішую.
Ставлю на вогонь, помішуючи, варю до розчинення цукру і меду.
Тепер додаю лимонну кислоту, соду, корицю та перемішую. Тоді додаю олію, знову перемішую.
Подрібнюю горіхи, перемішую з масою.
Добавляю по трошки борошно, не все одразу і перемішую.
Має вийти не дуже рідка і не зовсім густа маса.
У форму кладу пергамент і змащую його маслом. Виливаю тісто.
Нарізаю тоненькими дольками грушу і викладаю по колу. Посипаю зверху трішки цукром. Випікаю у розігрітій духовці до 200 градусів, приблизно 30 хвилин.
Дуже красивий і смачний пиріг, смачного!