Головна Здоров'я Названий основний орган, який впливає на довголіття

Названий основний орган, який впливає на довголіття

by admin

Незважаючи на те, що традиційно основними органами, які впливають на тривалість життя, вважаються серце і мозок, існує ще один, про важливість якого часто забувають. Цей орган відповідає за імунітет, що дозволяє організму справлятися з різними запальними процесами, які вважаються однією з головних причин розвитку смертельно небезпечних захворювань.

Згідно з останніми дослідженнями, тривалість життя безпосередньо залежить від стану кишечника, а якщо говорити точніше – від його мікрофлори. Вчені довели, що вона впливає на весь організм. Через порушення в мікрофлорі людина стикається з такими хворобами, як діабет, гіпертонія, тромбоз і іншими серйозними станами, які починаються з метаболічного синдрому.

Крім того, в кишечнику знаходиться більше 70% бактерій, здатних захищати організм від вірусів. Таким чином відбувається формування імунітету, який знижується через зменшення кількості корисних мікроорганізмів. В результаті ризик виникнення смертельних захворювань збільшується в рази.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини