6
Майже з тих самих продуктів, що і для Шарлотки, можна приготувати значно смачніший і цікавіший пиріг. Особисто я вже не пам’ятаю, коли останній раз готувала цю банальну Шарлотку.
Інгредієнти:
- Молоко 100 мл
- Яйця 2 шт.
- Масло вершкове 25 г.
- Розпушувач для тіста 2 ч. л. (6-7 г.)
- Борошно 100 г.
- Щіпка солі
- Цукор 65 г.
- Кориця 1 ч. л.
Начинка:
- Яблука кисло-солодкі 2 шт.
- Груша 2 шт.
- Масло вершкове 40 г.
Приготування:
Спочатку збиваю яйця, цукор та сіль. Добавляю розтоплене масло та молоко кімнатної температури, замішую блендером.
Тепер добавляю корицю, борошно та розпушувач для тіста. Змішую до одрідності.
Очищаю яблука і груші від шкірки, нарізаю тоненько і добавляю до маси.
Дно форми змащую маслом та розподіляю масу.
Добавляю кусочки масла та посипаю цукром. Відправляю у духовку при температурі 180 на 40 хвилин.
Пиріг остинув, прикрашаю цукровою пудрою. Вийшло дуже апетитно!