Бабусині пироги завжди особливі і насмачніші. Ділюсь рецептом, який знайшла в бабусі у старому зошиті. Вже двічі готувала, дуже смачно.
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт; (2 в тісто і 1 в крем)
- цукор – 120 г; (100 в тісто і 20 в крем)
- рослинна олія – 100 мл;
- молоко – 100 мл;
- борошно – 200 г;
- розпушувач – 12 г;
- сметана – 3 ст. л.;
- ягоди ( у мене заморожена малина) – 100 г.
Приготування:
Висипаємо до 2 яєць 100г цукру, збиваємо до густої піни. Додаємо рослинну олію та молоко, перемішуємо. Просіюємо в суміш борошно, з’єднане з розпушувачем. Застеляємо форму для випікання пергаментом, виливаємо в неї тісто. Вирівнюємо тісто по поверхні.
Змішуємо сметану з 20 г цукру і 1 яйцем в окремій мисці. За допомогою чайної ложки викладаємо візерунком на поверхню тіста сметанну масу.
Нарізаємо дрібно заморожені ягоди, кладемо їх на верхівку пирога.
Випікаємо пиріг за 180 градусів 40 хвилин у духовці. Після випікання за бажанням можна посипати цукровою пудрою.
Як можна зрозуміти, скільки яєць і цукру до тіста, а скільки до сметани? В старому зошиті вирвані сторінки?
Вже все виправили і вказали куди скільки)