Головна Здоров'я Здорові звички можуть продовжити життя на 8 років

Здорові звички можуть продовжити життя на 8 років

by admin

Регулярні фізичні навантаження і відмова від куріння виробляють позитивний вплив на тривалість життя. Навіть якщо у людини є якась хронічна хвороба.

Відмова від куріння і регулярні фізичні навантаження можуть збільшити тривалість життя на 6-8 років навіть у тих людей, хто страждає від хронічних хвороб. Відмова від куріння пов’язаний з найбільш значними перевагами для здоров’я. На другому місці в цьому рейтингу фізичні навантаження, далі здорове харчування і утримання від алкогольних напоїв. До такого висновку прийшли вчені Університету Лейчестера, які оцінили здоров’я і спосіб життя 480 тисяч дорослих британців.


За всіма спостерігали не менше 6 років. Їх оцінювали за наявністю 36 хронічних розладів, визначаючи, як здоровий спосіб життя впливає на її тривалість. Хронічними називали хвороби, що приносять довготривалий фізичний або психічний збиток. До них ставилися рак, старече недоумство, астма, діабет, серцева недостатність і тривожні розлади. Дослідники визначали, як часто люди займалися спортом, вживали алкоголь, як багато курили, чим харчувалися, перш ніж оцінити їх загальний стан здоров’я.

У розрахунок також приймалося етнічне походження, наявність роботи і індекс маси тіла. У чоловіків з двома або більше хронічними розладами суворе дотримання здорового способу життя збільшувало її тривалість на 6,3 року. Окремі компоненти цього образу дозволяли продовжити життя на 4,5 року, а дуже здорові жінки могли збільшити своє життя на 7,6 років.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини