Головна Здоров'я Вчені розповіли, завдяки чому хворі на рак можуть жити довше

Вчені розповіли, завдяки чому хворі на рак можуть жити довше

by admin

Як з’ясувалося, пацієнти, які до онкологічного діагнозу часто відвідували лікаря загальної практики, мають більше шансів на хороший прогноз.

В середньому лікарі загальної практики на рік стикається приблизно з 8 випадками раку серед своїх пацієнтів. Але при цьому він може помітити у людини симптоми, які можуть говорити про рак, і направити її на обстеження. В результаті рак буде діагностований раніше, ніж якби пацієнт не відвідав лікаря.

Аналіз даних показав, що онкохворі, які до діагнозу часто відвідували лікаря, краще реагують на лікування і у них кращі прогнози. В основному це пов’язано з раннім виявленням раку, але грають роль і інші причини. Зокрема, люди, котрі часто відвідують лікаря загальної практики, стурбовані своїм здоров’ям і частіше за інших намагаються піклуватися про нього. Вони частіше приймають призначені препарати, виконують приписи, дотримуються приписані дієти і так далі.

При лікуванні раку навіть сама дисциплінованість пацієнта може зіграти серйозну позитивну роль – людина не буде відкладати призначене обстеження, а отримавши результати, відразу почне лікування. У випадку з раком це може мати величезне значення.

Як зазначили автори роботи, серед вивчених історій хвороби смертність у пацієнтів, які часто відвідували лікаря загальної практики, склала менше 1 до 5 в середньостроковій перспективі. У той час як у тих, хто не звертався за медичною допомогою без крайньої необхідності, рівень смертності склав 1 до 4.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини