Головна Здоров'я Про вплив розчинної кави на здоров’я розповіли вчені

Про вплив розчинної кави на здоров’я розповіли вчені

by admin

Користь кави для здоров’я доведена багатьма дослідженнями. Цей популярний ранковий напій може поліпшити настрій і концентрацію уваги, знизити ризик розвитку захворювань серця та інших органів. Однак багатьох цікавить питання: чи володіє такими ж перевагами розчинна кава?

Розчинна кава виготовляють з обсмажених кавових зерен, після чого їх подрібнюють і обробляють гарячою водою. Потім вийшов концентрований напій висушують різними способами.

Таким чином, розчинна кава мало відрізняється від звичайного, вважають фахівці. Головна відмінність полягає в кількості кофеїну – в розчинній каві його менше. За даними Міністерства сільського господарства США, в 100 г розчинної кави міститься 26 мг кофеїну, тоді як в такій же кількості Еспресо, приготованому в ресторані, міститься 212 мг кофеїну.

Користь розчинної кави підтвердили і деякі вчені. Так, фахівці з Національного інституту раку США і Північно-Західного університету оцінили вплив кави на здоров’я майже півмільйона людей. Вони прийшли до висновку, що користь приносила не тільки звичайна кава, але і кава без кофеїну, мелена Кава, а також розчинна кава, проте в меншій мірі, пише Національний центр досліджень в галузі охорони здоров’я.

Джерело glamour.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини