Головна Здоров'я П’ять продуктів, які швидко зменшують тягу до солодкого

П’ять продуктів, які швидко зменшують тягу до солодкого

by admin

Для зменшення тяги до солодкого фахівці радять вживати продукти, багаті амінокислотою тирозином.

Тяга до солодкого-одна з головних причин, по якій більшості людей важко дотримуватися обмежувального раціону для втрати зайвих кілограмів. Така тяга обумовлена потребою мозку в нагороді, так що, відкусивши один шматочок улюбленого солодкого продукту, стає неможливо зупинитися.

Посилаючись на звіт дослідників Нью-Йоркського університету, що приплив цукру збільшує вироблення інсуліну в організмі, що сприяє викиду дофаміну, гормону гарного самопочуття. Подібний взаємозв’язок закріплює залежність від цукру, проте вчені констатують: підвищити рівень дофаміну можна не тільки вживанням солодких продуктів. Було встановлено, що амінокислота тирозин також може спонукати мозок виділяти дофамін і інший нейротрансмітер, завдяки чому поліпшується контроль над потребою в цукрі, швидко зменшується тяга до солодкого.

“Вживаючи їжу, багату амінокислотою тирозином, ви зможете перемогти свою тягу до солодкого і швидше скинути зайві кілограми”, – констатують експерти видання.

Вони назвали п’ять продуктів, які швидко зменшують тягу до солодкого.


Яйця. Багаті білком і корисними жирами, є одним з кращих продуктів для схуднення. У вареному вигляді ефективно насичують і знижують тягу до їжі. Яєчний жовток містить хлор-поживна речовина, відоме своїми жиросжигающими властивостями.

Горіхи і насіння. Амінокислотою тирозином багаті арахіс і насіння кунжуту. Але в цілому практично всі горіхи насичені корисними жирами, клітковиною і білком, що є відмінним поєднанням для контролю в харчуванні.

Соєві боби. Крім тирозину насичують організм повноцінним білком. Тофу і соєве молоко допомагають не тільки побороти тягу до всього солодкого, але і прискорюють процес відновлення м’язів, зменшують рівень поганого холестерину в організмі.

Яблука. Завдяки високому вмісту амінокислоти тирозину, стимулюючої синтез дофаміну, є одним з кращих продуктів, що позбавляють від поганого настрою. Ці фрукти також містять ключові поживні речовини-вітамін С, Вітамін К і калій, здатні прискорювати обмін речовин, сприяти схудненню.

Джерело lady.kyiv.ua



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини