На погіршення зору може впливати безліч факторів, включаючи хронічні захворювання, генетику і вікові зміни. Однак в деяких випадках запобігти цьому можна за допомогою певних продуктів харчування.
Апельсиновий сік
Апельсиновий сік без домішок містить пігменти каротиноїдних рослин. Вони пригнічують запальні процеси в клітинах організму, розповіла дієтолог Міа Сін. Це, в свою чергу, сприяє зниженню ризику вікової дегенерації жовтої плями.
Червоний перець
Насіння гарбуза
Сардина
Солодка картопля
Солодка картопля містить бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А. Він, у свою чергу, допомагає запобігти сухості очей. За даними Американської академії офтальмології, без вітаміну А очі не можуть виробляти достатньо вологи та пігментів, необхідних для правильного функціонування сітківки, що може призвести до курячої сліпоти.
Джерело dailynews.kyiv.ua