Головна Здоров'я Лікарі назвали спосіб захиститися від небезпечної хвороби очей

Лікарі назвали спосіб захиститися від небезпечної хвороби очей

by admin

Захворювання катарактою, особливо в літньому віці, може привести до повної втрати зору. Однак знизити ризик цієї хвороби можна, навіть не вдаючись до ліків.

Американська дієтологиня Джуліанна Хевер розповіла The Insider про результати дослідження, проведеного Національним інститутом зору США. Воно показало, що вітамін А, цинк і мідь допомагають послабити вікові проблеми із зором.


У дослідженні взяли участь 4757 осіб у віці від 55 до 80 років з катарактою, віковою дегенерацією жовтої плями або і тим, і іншим. Учасники були розділені на чотири групи і отримували щоденні пероральні добавки протягом п’яти років. Перша група отримувала антиоксидантний склад, що містить 15 мг вітаміну А, а також цинк і мідь, друга група – тільки вітамін А, третя – тільки мікроелементи, а четверта – плацебо. У підсумку у пацієнтів, які отримували всі три корисні речовини, на 25% сповільнювалася вікова дисфункція зору і на 19% падав ризик осліпнути.

Вітамін А у великій кількості міститься в таких повсякденних продуктах, як гарбуз, морква, сир і яйця. Як правило, помаранчевий колір фруктів і овочів пов’язаний з вмістом в них бета-каротину, з якого людський організм за допомогою хімічної реакції виробляє необхідний вітамін.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини