Головна Здоров'я Кращий напій на сніданок, який захищає від хвороб серця

Кращий напій на сніданок, який захищає від хвороб серця

by admin

Вживаючи цей напій на сніданок, ми зменшуємо ризик розвитку серцевих захворювань і отримуємо шанс збільшити тривалість свого життя, уникнувши ранньої смерті через них. Чому кава – один з кращих напоїв для здоров’я, розповіли фахівці NHS, національної служби охорони здоров’я у Великобританії.

“Збалансоване харчування та регулярні фізичні вправи є ключем до збільшення тривалості життя. Але також уникнути ранньої смерті можна, регулярно вживаючи каву”, – заявила лікар.

Виданню Express вона розповіла, що вживання кави є одним з найпростіших способів продовжити життя. Кава-один з кращих напоїв, що знижують ризик хронічних захворювань, зауважила лікар.

Експертка пояснила, що любителі кави краще захищені від хвороб серця.

«Дослідження показали, що вживання двох-трьох чашок кави щодня може знизити ризик серцевих захворювань приблизно на 20 відсотків», – заявила представниця NHS.

Крім того, у людей, що п’ють каву, менше шансів захворіти на діабет 2 типу, деякими видами раку, а також постраждати від руйнуючих мозок патологій – хвороб Альцгеймера і Паркінсона, додала експертка.

“Сукупність даних властивостей робить каву одним з кращих напоїв, що захищають від ранньої смерті. Шанувальники напою, регулярно вживають його, знижують свій ризик ранньої смерті на 20-30 відсотків у порівнянні з непитущими”, – заявила лікар.

У той же час, нагадала вона, істотні дози кофеїну викликають у деяких людей несприятливі реакції – наприклад, посилення почуття тривоги, розлад шлунка. Їм слід ретельно контролювати кількість випивається кави.

Також для захисту від хвороб серця і ранньої смерті фахівець порадила виконувати регулярні вправи – така звичка знижує ймовірність розвитку діабету 2 типу на 50 відсотків, ризик ішемічної хвороби серця та інсульту – на 35 відсотків.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини