Головна Здоров'я Доктор назвала прості способи швидко позбутися від застуди

Доктор назвала прості способи швидко позбутися від застуди

by admin

Немає нічого більш дратівливого, ніж починається застуда. Незалежно від того, наскільки сильна імунна система, всі люди в тій чи іншій мірі схильні до захворювання в цей час року.

Часто симптоми застуди можна вилікувати самостійно. Національна служба охорони Здоров’я Великобританії рекомендує більше відпочивати і спати, пити багато рідини і полоскати горло антибактерицидними розчинами, щоб полегшити біль.

Однак, щоб позбутися від застуди швидше, доктор Сара Джарвіс рекомендує скористатися трьома додатковими засобами. Один з них – спрей для горла. Як пояснила фахівець, він може стати захисним бар’єром від мікробів.

“Застуда проникає в ваш організм через слизові оболонки – в основному через рот і ніс. Спрей для горла діє, утворюючи захисний бар’єр, що ускладнює поширення вірусу застуди. Дослідження показали, що він може вдвічі скоротити тривалість симптомів і на третину – час хвороби”, – зазначила медик.


Крім того, може допомогти ехінацея. Хоча сьогодні є обмежена кількість даних, що вказують на здатність рослини зменшити тривалість застуди у дорослих, доктор Джарвіс рекомендувала звернути на нього увагу.

Крім цього, не варто забувати про вітамін С. Якщо в раціоні його недостатньо, імунітет не зможе чинити опір вірусам в повну силу, підкреслила лікар. Добрими джерелами цієї речовини є цитрусові, солодкий перець, броколі і брюссельська капуста.

Джерело womanlife.kyiv.ua



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини