Головна Здоров'я Чому медики вважають небезпечним вживання чорного хліба?

Чому медики вважають небезпечним вживання чорного хліба?

by admin

Лікар дієтолог Майкл Мослі (Великобританія) попереджає про небезпеку вживання багатьох видів чорного хліба, яка обумовлена його здатністю підвищувати рівень цукру в крові.

Цукор в крові виконує важливі функції в організмі, але його необхідно регулювати – підвищений рівень глюкози може завдати незворотної шкоди очам, нервам, ниркам, кровоносних судинах. Якщо людина хвора на діабет 2 типу, то особливого значення набуває його раціон, оскільки вибір продуктів найбільш істотно впливає на вміст цукру в організмі.

Діабетикам вкрай важливо контролювати або навіть уникати споживання вуглеводних продуктів, що володіють високим глікемічним індексом (ГІ), так як вуглеводи, одержувані з них, швидко розщеплюються організмом і різко підвищують рівень глюкози в крові. Одним з популярних продуктів харчування з високим глікемічним індексом є білий хліб, як і в цілому випічка з білого борошна.

Існує думка, що білий хліб краще замінювати чорним, який викликає більш повільне зростання рівня цукру в крові і тому корисніше. Дієтолог Майкл Мослі вельми скептично сприймає дану теорію: на його думку, споживання даного продукту в сучасних реаліях аж ніяк не безпечно.

“Ви повинні бути обережні при покупці чорного хліба-деякі його види насправді являють собою замаскований білий хліб з доданими барвниками”, – цитує медика.

Крім того, доктор Мослі радить повністю скоротити вживання тортів, солодощів, печива, чіпсів, фруктових соків, безалкогольних напоїв. Дані продукти швидко підвищують концентрацію цукру в крові, сприяють збільшенню ваги.

Джерело womanlife.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини