Головна Здоров'я Біолог назвав позу сплячої людини, що підвищує ризик інсульту

Біолог назвав позу сплячої людини, що підвищує ризик інсульту

by admin

Зі слів доктора біологічних наук Володимира Ковальзона, спати на спині небезпечно.

У своєму інтерв’ю вчений назвав позу сплячої людини, в якій йому підвищується ризик інсульту. Ковальзон зауважив, що в цьому плані потенційно небезпечним є нічний відпочинок у положенні на спині – особливо якщо є схильність до хропіння.

«Порушення дихання пов’язане із відпочинком на спині. Для тих, хто сильно хропе, такий сон шкідливий та наближає їх до інсульту», – попередив дослідник.

Ковальзон додав, що поза «на боці» певною мірою захищає від сильного хропіння. Тим не менш, якщо людина хропе через наявне у неї апное, зміна положення тіла не є вирішенням проблеми – хропіння все одно виникатиме, а мозок людини відчуватиме брак кисню. Апное з гучним хропінням та зупинками дихання уві сні, що переривають доступ кисню до мозку, вимагають лікування у фахівців.

Як самій людині зрозуміти, що вона схильна до цього небезпечного порушення, якщо поруч немає нікого, хто б сказав їй про хропіння?

Біолог перерахував ознаки:

  • Розбитість, втома після нормального за тривалістю сну.
  • Головні болі.
  • Проблеми із пам’яттю.
  • Підвищення артеріального тиску.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини