Головна Статьи Чи можна по ідентифікаційному коду визначити дату народження?

Чи можна по ідентифікаційному коду визначити дату народження?

by admin

Індивідуальний податковий номер (ІПН) є особистим номером кожного українського платника податків, що включає інформацію про дату народження, стать та інші відомості. Ці дані можна дізнатися, розшифрувавши ІПН за допомогою автоматизованих сервісів перевірки або спеціальних алгоритмів.

Проведення перевірки ІПН за датою народження може бути корисним в різних випадках. Наприклад, у бухгалтерській перевірці або при необхідності переконатися в правильності складеного коду ІПН. Іноді з’ясовується, що при видачі ІПН допущено помилки, які виявлені під час розшифрування коду. Крім того, необхідність визначити дату народження за кодом може виникнути у підприємців. Отримати більше інформації на тему можна у статті за посиланням: https://youcontrol.com.ua/topics/yak-diznatysia-datu-narodzhennia-za-ipn/.

Перевірка ІПН по даті народження

ІПН складається з 12 цифр для юридичних осіб і 10 цифр для фізичних осіб. П’ять перших цифр містять інформацію про дату народження, а саме кількість днів від 31 грудня 1899 року до дати народження. Якщо більше 5 тисяч осіб мають однакову дату та рік народження, то перші п’ять цифр можуть мати відмінності. Наприклад, якщо людина народилася 1 січня 1947 року, то її ІПН може починатися з цифри 8 або 1. Для визначення статі власника ІПН можна взяти передостанню цифру коду. Парним числом позначається жіноча стать, а непарним – чоловіча стать.


Для полегшення процесу розшифрування дати народження за ІПН створено багато спеціалізованих сервісів. Їх функціональні можливості значно спрощують розрахункові функції, особливо у випадках, коли потрібна перевірка ІПН за датою народження багатьох людей.

Дата народження по ІПН та інші дані про фізичних та юридичних осіб

При перевірці за кодом ІПН ви зможете отримати значну кількість важливої інформації про фізичну особу. По-перше, зможете визначити актуальність податкового номера, дату народження та стать власника. По-друге, якщо власник ІПН є ФОП, то за допомогою цього номера можна дізнатися його ПІБ. Це надасть можливість провести більш глибоку перевірку та отримати більше інформації про особу.

Якщо ви бажаєте отримати ще більше детальної інформації про контрагента, то можна скористатися аналітичною системою YouControl. Ця система дозволяє надати повний аналіз будь-якого контрагента, незалежно від того, чи є він ФОП, чи юридичною особою. Тож, якщо вам потрібно отримати повну та актуальну інформацію про власника ІПН, рекомендуємо скористатися можливостями системи YouControl!



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини