Головна Здоровье Що таке УЗД і коли варто його робити?

Що таке УЗД і коли варто його робити?

by admin

Ехотомографія або ультразвукове дослідження – це процедура діагностичної візуалізації. УЗД використовує високочастотні звукові хвилі, щоб створити зображення структур всередині тіла. Головна мета дослідження полягає в тому, щоб виключити різні патології чи знайти місце, де вони розташовані. Можна недорого зробити у Львові УЗД всіх органів.

В клініці «Уросвіт» надають комплексні послуги пацієнтам. Вона має необхідне обладнання, щоби провести УЗД. А досвідчені спеціалісти проконсультують вас і за потреби скерують до лікаря. Можна дізнатися актуальні ціни та записатися на ультразвукове дослідження одразу на сайті Urosvit.

Коли потрібне УЗД?

Ультразвукове сканування використовується для діагностики, а також із різних причин.

  • Під час вагітності: УЗД потрібне, щоби спостерігати за здоров’ям дитини та візуалізувати матку та яєчники матері.

  • Діагностика захворювань: використовується для візуалізації проблем у жовчному міхурі й щитовидній залозі, при запаленні суглобів. Також для виявлення аномалій у черевній порожнині та нирках тощо.

  • У жінок: УЗД застосовується, щоб оглянути ущільнення в грудях, з’ясувати причини тазового болю та аномальних менструальних кровотеч. Процедура також потрібна для діагностики безпліддя чи оцінки методів його лікування.

  • У чоловіків: використовується, щоб виявити проблеми у передміхуровій залозі чи статевих органах.

Які види УЗД проводяться найчастіше?

Серед них:

  • УЗД черевної порожнини

Його проводять для дослідження печінки, жовчного міхура, жовчних проток, нирок, підшлункової залози, селезінки.

Підготовка: УЗД органів черевної порожнини вимагає голодування протягом 6 годин.


  • УЗД органів малого таза

Воно проводиться для дослідження матки, яєчників, сечового міхура.

Підготовка: пацієнт повинен прийти у призначений час із максимальною ємністю сечового міхура. Йому пропонується випити багато рідини за пару годин до обстеження і не мочитися, поки не отримає вказівку.

  • УЗД молочної залози

Його часто роблять на додаток до мамографії. Зазвичай обидва аналізи проводяться на одному прийомі, але завжди спочатку мамографія. У тому випадку, якщо пацієнтка вже проходила цю процедуру, це має бути не довше ніж 6 місяців тому.

  • УЗД доплера

Це дозволяє досліджувати кровотік по венах і артеріях. Виконується на рівні ніг, рук, шиї, живота чи яєчок.

Підготовка: пацієнт повинен виділити близько години свого часу (це залежить від діагнозу та результатів огляду). Тривалість процедури варіюється від 15 до 60 хвилин. Вона не вимагає спеціальної підготовки.

  • УЗД м’яких тканин

Виконується на будь-якій ділянці тіла на поверхневому рівні. Тобто при змінах, які супроводжуються набряком або збільшенням об’єму шкіри. Наприклад, пахові грижі.

Підготовка: УЗД м’яких тканин не потребує підготовки.

  • УЗД щитовидної залози

Дозволяє оцінити стан щитовидної залози, яка розташована в передній частині шиї. Також не вимагає підготовки.

Зверніться до клініки «Уросвіт», щоби проконсультуватися та вибрати потрібні обстеження. Краще регулярно проходити профілактичні огляди, щоб можна було вчасно виявити можливі зміни. Бережіть себе!



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини