Головна Советы ЯРОС для квітів – коли і навіщо застосовувати?

ЯРОС для квітів – коли і навіщо застосовувати?

by admin

В колекції квітникаря є якщо не дюжина, то хоча б три-п’ять різних квіток. Не дивно, адже коли екзотичні вихованці дружно перетворюються в метеликів, тоді захват від улюбленого хобі посилюється в рази. Головне, щоб добриво завжди було під рукою. Мова йде про універсальні речовині в порошковому, гранульованому, пастоподібному або рідкому стані. Найпростіше використовувати рідке добриво для орхідей, фіалок, антуріума та інших квітів. Справа в тому, що ємність з рідиною компактна, а значить, її легко зберігати і ховати. Ще краще, коли добриво має натуральне походження, як біогумат ЯРОС. Цей препарат легко розлучається у воді, не викликає алергію і придатний для комплексної обробки.

ЯРОС – актуальність застосування

Домашні квітучі рослини мають обмежений ресурс зростання. Їх доводиться пересаджувати в більш просторні ємності кожні 2-3 роки. Не виняток – культури антуріум, орхідея, кала і навіть мініатюрна фіалка. Вже на другий рік зростання квітникар може спостерігати:

• Знос живильного субстрату – швидке висихання, підвищена кислотність, твердість, грибковий наліт зверху;

• Недолік місця для розростання зеленої маси і кореневої системи;

• Запізнілий розвиток рослини;

• Відсутність цвітіння.

Після цього доводиться міняти субстрат або обробляти його різними засобами. Добре, якщо в якості добрива використовується ЯРОС. Його біологічно активні гумінові кислоти активують корисні бактерії і буквально протягом місяця з моменту внесення оживляють грунт. При необхідності з ЯРОСа можна приготувати 2-вiдсотковий розчин для обприскування. Така обробка прискорить розростання нових листів і появу суцвіть.


ЯРОС – найкраща заміна «хімії»

Добрива для кімнатних рослин мають однойменну позначку. Часто вони обходяться дорожче нiж аналоги з обмеженим складом. Через це квітникарі вважають за краще економити, купуючи карбамід, суперфосфат, сульфат калію і т.д. Тільки цільова аудиторія навіть не підозрює, що застосування «хімії» може обернутися різними неприємностями:

• Тривале приготування розчину, особливо якщо використовувати суперфосфат;

• Порушення і знищення мікрофлори в субстраті;

• Дисбаланс макро- і мікроелементів в грунті;

• Негативна реакція рослини.

Треба розуміти, що квітникар – не лаборант і не біолог. Він не може в домашніх умовах встановити рівень залежності рослини і поживного субстрату в конкретної речовині. Тому доводиться користуватися перевіреними органічними добривами – гуматами. А якщо ці добрива рідкі, то вони дуже зручні і економні. Наприклад, 250 мл ЯРОСу вистачає на 100 л води. Мова йде про можливість приготувати 100 л корисного розчину. Тому з ЯРОСом можна надовго забути про витрати на обприскування і кореневу підгодівлю. Також можна забути про будь-який побічний ефект. Головне – використовувати для обробки рослини теплу і очищену воду.

ЯРОС – добриво, яке вже схвалене різними лабораторіями. Зараз тематична речовина завойовує повагу у цільової аудиторії.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини