Головна Советы Умовні речення в англійській мові Conditionals Sentences: формування та особливості

Умовні речення в англійській мові Conditionals Sentences: формування та особливості

by admin

Умовні речення вивчаються довго. Вони підрозділяються на 4 різновиди, кожна має свої тонкощі формування і використання. Conditionals мають конструкцію з двох частин: безпосередньо умови і підсумків його виконання. У другому відрізку конструкції повідомляється, що має відбутися при виконанні заданих факторів. Умова описується зі слова if, тому виявити, яке значення має кожна частина легко.


Особливість полягає в тому, що дві частини можуть слідувати в будь-якому порядку, на смислове навантаження цей фактор не впливає. Це позначається лише на те, куди буде поставлена ​​кома. Вона актуальна, коли спочатку йде умовна частина.


Типи умовних реченнь в англійській мові — Conditionals



Conditionals Sentences розділяється на кілька типів:


  • нульовий,
  • перший,
  • другий,
  • третій,




Zero conditional застосовується для розповіді про якісь закономірності або ситуаціях, які зустрічаються на постійній або регулярній основі. У таких різновидах постановка if практично ніяк не позначається на формі слова-дії. Умовні речення в англійській застосовуються в документах, технічні папери, описах законодавчих актів.


First conditional актуальне для розповіді про реальні підсумки, що наступають при виконанні або недотриманні заздалегідь визначених факторах. Правила Conditionals полягають в тому, що при складанні конструкцій використовується і сьогодення, і майбутнє час. Після if не застосовується слово-дію в портрет сучасної конструкції, друга частина зачіпає дію, яке має всі шанси на те, щоб здійснитися. У головній частині замість майбутнього часу допускається застосування модальнихслів-дій.


Другий різновид передбачає розповідь про речі, які можуть трапитися гіпотетично. Актуальний розповідаючи людини про свої мрії. Якщо розглядати приклади Conditionals, побачите, що в умови доцільно слово-дію в простому минулому часі, а в описі наслідки ставиться would + інфінітив. У цьому типі можна використовувати модальні слова-дії для вираження певної міри впевненості.


Третій вид розкриває конструкції, які відносяться до минулого. У розмові акцент робиться про заходи, які мали можливість здійснитися, але цього не сталося. В умови конструкції буде застосовуватися Паст Пефект, а в другій частині — would have + Past Participle. Зрозуміти це легко, коли відпрацювати на вправах Conditionals.


Змішаний вид передбачає поєднання відразу декількох варіацій. Умовні речення в англійській мові припускають, що перша або друга частина ставляться до того, що вже відбулося.


Як розібратися в різновидах Conditionals?




Для розуміння відмінностей в конструкціях:

  1. Знайдіть пояснення їх побудов.
  2. Розберіться в умовних пропозиціях на прикладах.
  3. Виконайте тренувальні вправи.
  4. Пройдіть тестування.


Якщо в процесі вивчення виникли складності, найміть репетитора або запишіться на курси. Педагоги розкажуть про використання в них різних часів, допоможуть освоїти правила про розстановку спілок. Деякі з них можуть застосовуватися для письмової мови, а окремі — для усної. При вивченні умовних речень в англійській мові учні роблять типові помилки. Уникнути їх легко завдяки педагогам.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини