Головна Мир Ми розглядаємо Україну прямо зараз: Трамп про виділення Україні допомоги

Ми розглядаємо Україну прямо зараз: Трамп про виділення Україні допомоги

by admin

maini260694891

Президент США Дональд Трамп не уточнив, яке рішення прийме по військову допомогу Україні. Журналісти попросили американського лідера прокоментувати повідомлення ЗМІ про припинення такого роду допомоги.

«Ми розглядаємо Україну прямо зараз», — зазначив президент на Південній галявині Білого дому, повідомляє Сегодня.

При цьому він нагадав, що планував зустрітися з українським лідером Володимиром Зеленським у рамках візиту до Польщі, який згодом був скасований.


Цими вихідними президенти США і України мали зустрітися на саміті у Варшаві, але Трамп скасував візит через ураган, який насувається на Америку.

Зауважимо, що раніше адміністрація США заморозила частину виділених американським Конгресом коштів, призначених для надання допомоги іноземним державам. Фонди не використовуватимуть, поки Державний департамент США та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) не проведе їх ревізію.

Обсяг фондів, про які йде мова, може становити від 2 до 4 млрд доларів. Кошти мають бути витрачені на фінансування міжнародних організацій, міжнародних миротворчих місій, боротьбу з наркотиками, охорону здоров’я, допомогу в розвитку, а також сприяння збройним силам іноземних держав і допомогу державам у Європі, Євразії та Центральної Азії.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини