Головна Новости Гарне виховання, іноземні мови та верхова їзда: чому вчать в школі «Леді»

Гарне виховання, іноземні мови та верхова їзда: чому вчать в школі «Леді»

by admin

Верхова їзда, пробіжки ранком, екскурсії до пансіонату Англії — розкажемо чому вчаться дівчата в навчальному закладі «Леді».
Справжні «панянки» не з’являються нізвідки, їх виховують в закладі поблизу столиці. Можна подумати, що ми говоримо про минуле, однак школа «Леді» — сучасний заклад закритого типу, з своїми правилами і філософією.
У структурному сенсі школа складається з садочка дошкільного розвитку «Казка», школи «Леді» для дівчат, і «Кадетство» для юнаків. Вони всі в одній будівлі, однак зустрічаються учасники лише в певних ситуаціях.
Комплекс заснований Демидовою Іриною, яка п’ятнадцять років назад створила один клас.
Суть чоловіків та жінок є різною, і виходячи з цього створюється програма для навчання. Виховати повноцінну і успішну особистість для суспільства — нелегка справа, для реалізації якої треба постійно відчувати зміни оточуючого середовища.


Навчання в школі починається з 9-річного віку. Якщо є бажання, то можна навчатися паралельно в коледжах, профільних школах і в даному закладі. Випускники отримують 3 види документів: свідоцтво про неповну загальну середню освіту, атестат про повну загальну середню освіту, свідоцтво про отримання музичної і хореографічної освіти.
Тривалість робочого дня для учнів триває з 8:00 до 20:00. Після завершення навчання деякі діти залишаються на ночівлю на території пенсіонерка, така можливість існує. Протягом буднів діти живуть в школі, а на вихідний повертаються додому.
Ранок для дівчат починається з чаю з медом, після якого всі вирушають на пробіжку.
До слова, зарядки відбувається кожного ранку, погодні умови не можуть стати на заваді цій традиції, за винятком сильних морозів і зливи. Після фізичної активності студентки йдуть приймати душ, потім збираються за сніданком і йдуть навчатися.
40-хвилинна зарядка з бігом є обов’язковою щоденною вправою для всіх і не приймаються жодні прохання про звільнення від рідних.


Навчання

Навчальний процес складається з загальноосвітнього блоку – це п’ять уроків тривалістю 40 хвилин до обіду для учнів старших класів і чотири уроки та прогулянка для учнів молодшої школи. Для дівчат викладають поглиблений курс англійської мови. Невід’ємна частина у процесі опанування іноземної мови — це співпраця з жіночим пансіонатом в Англії, куди їдуть українські дівчата. Життя протягом певного часу і знайомство з тамтешніми традиціями сприяють засвоєнню мови. Також дівчата засвоюють французьку мову. Молодші школярі вивчають математики на основі програми «Росток». Для кожного класу передбачено своє окреме приміщення, гардеробна і душ. Для викладання кожного предмету у школі є окремі викладачі. Навчання дівчат здійснюється жінками, а юнаків — чоловіками.
Зовнішність
Дівчата даного навчального закладу повинні мати волосся достатньої довжини, з зачісками на кшталт косинки або високої гульки. У якості шкільної форми одягають симпатичні сарафани синього кольору.
Обід дівчат і хлопців відбувається роздільно. Меню складається з урахуванням державних вимог до раціону дітей різних вікових категорій та відповідно до принципів повноцінного харчування. Так, для дітей готують страви з риби, м’яса, не використовуючи жодних напівфабрикатів. В школі існує заборона на солодкі смаколики, їх заборонено приносити. Всього для дітей організовано чотири прийоми їжі. Користування виделками та ножами починається у віці 4-х років. В один день тижня в їдальні дівчата мають спілкуватися виключно англійською, або французькою мовами. Виконання цієї вимоги контролюється вчителем. Після обіду учениці відвідують танцювальні та музичні куртки. Можливо обрати для додаткових занять гімнастику та бальні танці. Наприкінці року проводять підсумки досягнень: на початку березня запрошують гостей на перегляд звітного концерту музичної школи, і дівчата у якості подарунків презентують музичні твори мамам, а наприкінці квітня – організовують концерт-звіт школи танців. Однак головною подією року у закладі є організація щорічного весняного балу випускників.
31 серпня, перед святковим початком навчального року у школі відзначається День відкриття школи, першокласниць доставляють на авто, а учениці 11 та 9 класу на територію закладу потрапляють верхи на конях.
Катання верхи — обов’язковий елемент фізичного виховання в закладі, дівчата повинні вміти вправно триматися в сідлі для жінок.
По завершенню навчального року працює літній табір, під час якого учні проживають у пансіоні, але в їхньому розкладі лише додаткові заняття.
Школа є просторою, з цілими садами рослин, цікавими поличками, картинами.
Школа “Леді” не втрачає зв’язок з своїми випускницями. Дівчата продовжують успішне навчання в вишах України, Великобританії, Німеччини, Польщі.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини