Головна Запорізький нардеп виступив проти тотального президентського контролю за діяльністю громад

Запорізький нардеп виступив проти тотального президентського контролю за діяльністю громад

by admin

20120626113922Запорізький нардеп Євген Карташов виступив проти тотального президентського контролю за діяльністю громад. Про це повідомляє прес-служба ЗООПР.

— Конституційні ініціативи Президента викликали неоднозначну реакцію як в парламенті, так і в органах місцевого самоврядування. Не приховую: я особисто дуже обережно ставлюся до будь-якого посилення президентської влади. А те, що представникам Президента на місцях віддаються дуже великі повноваження, — чи це не прагнення взяти всі процеси, що відбуваються в регіоні, під свій контроль?

Так, до сьогоднішнього дня повноваження представників Президента до кінця не прописані. Але те, що в їх функції планується поставити координацію роботи правоохоронних органів, прокуратури, — дуже насторожує. Це підсилює позицію Президента, його тотального контролю над місцевими органами влади.


Крім того, я ніколи не погоджуся ще з однією нормою. Президент пропонує призначати керівників силових структур за поданням парламенту. Тільки після цього — твердження в його офісі. А ось для звільнення начальника міліції або прокурора достатньо буде тільки його візи. Я проти цього.

І, нарешті, головна позиція. Вважаю, при формуванні бюджету має бути зроблено все, щоб органи місцевого самоврядування були реальними розпорядниками коштів, зароблених на території. Повторення сьогоднішньої ситуації, коли казначейство розподіляє, кому давати, а кому не давати на власний розсуд — це повний абсурд. Органи місцевого самоврядування повинні мати можливість самостійно приймати рішення, в яких банках зберігати гроші і як ними розпоряджатися. Проводити через казначейство можна буде тільки ті кошти, які надходять на потрібні громади від держави.Лабораторними центрами Держсанепідслужби постійно проводиться відбір і дослідження проб води на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники в місцях організованого купання населення. За період з 4 по 10 липня було проведено 49 досліджень проб води на мікробіологічні показники, з них 25 проб морської води і 24 річковий, відхилень від санітарно-гігієнічних нормативів не виявлено.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини