Головна Запорізькі промпідприємства відремонтували вже більше 60 одиниць військової автотехніки

Запорізькі промпідприємства відремонтували вже більше 60 одиниць військової автотехніки

by admin

1_1296Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів нараду з питань координації та узгодження дій з надання допомоги військовій частині А 1978. У заході взяли участь представники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, автомобільної служби військової частини А 1978, Народної ради Запоріжжя та Запорізької області, промислових підприємств.

Учасники наради обговорили питання налагодження ремонтних робіт автотехніки військової частини, в тому числі за допомогою промпідприємств області.

Як повідомили в Департаменті промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, військову техніку, яка понад 20 років простояла в стані консервації, на безкоштовній основі поки ремонтують кілька підприємств. ПАТ «Запоріжтрансформатор» займається ремонтом електрообладнання, АТ «Мотор Січ» здійснює ремонт паливного насоса високого тиску двигунів КАМАЗ-740, ВАТ «Запорізький завод феросплавів» ремонтує ПГУ зчеплення двигунів КАМАЗ-740, «Запоріжжяобленерго» допомагає в заміні прокладок двигунів КАМАЗ-740, «Дніпровські електроенергетичні системи» ремонтують гальмівну систему КАМАЗ-4310, ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» здійснює ремонт та очистку радіаторів системи охолодження, ПАТ «Запорізький автомобільний завод» — ремонт автомобільних шин і вулканізаційні роботи. Всього відремонтовано вже понад 60 одиниць автотехніки.


За словами заступника директора Департаменту Романа Писарєва, на сьогодні більшість кадрових військових, які можуть займатися ремонтом бойової автотехніки, знаходяться в зоні АТО. Тому зараз актуальним є питання пошуку досвідчених фахівців, які розбираються в технічних особливостях військових автомобілів і можуть якісно і швидко їх відремонтувати.

З цього приводу заступник голови ОДА Петро Гончарук зазначив, що всю необхідну допомогу обласна влада забезпечить, інформує Управління у справах преси та інформації ЗОДА.

— Взаємодія військової частини і промпідприємств області потрібно продовжувати і підтримувати. Якщо постало питання браку фахівців, значить, будемо їх шукати, — підсумував чиновник.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини