Головна Запорізькі фонтани закривають до весни

Запорізькі фонтани закривають до весни

by admin

400x301xDSC03677.jpg.pagespeed.ic.bppImdj13ZПочинаючи з весни і до настання осінніх холодів, запорожців і гостей обласного центру радують красою і прохолодою міські фонтани. Вони прикрашають вулиці, площі, бульвари, парки. Фонтани стали візитною карткою Запоріжжя.

За чистотою і порядком біля фонтанів, їх безперебійною роботою стежать співробітники КП «Титан». Всього на балансі комунального підприємства числяться 37 фонтанів, у тому числі 12 — плаваючих, в парках Вознесенівському і Перемоги.
З настанням холодів фонтани закривають на режим зимового утримання.
«З 1 жовтня приступили до відключення фонтанів від електрики, демонтуємо деяке обладнання. Сьогодні ці роботи виконуються на площі Поляка », — розповіла директор КП« Титан »Лариса Іщенко.
Як зазначила Лариса Іщенко, до 5 жовтня включно залишаються працювати фонтани, розташовані на бульварі Шевченка та площі Маяковського. З наступного понеділка їх також відключать, до наступного сезону.
Потім комунальники приступлять до консервації фонтанів. На деяких будуть встановлені захисні купола, які одночасно служать і прикрасою. Усередині, за допомогою спеціальних світильників, створять ефект падаючої води.
В режимі зимового утримання запорізькі фонтани перебуватимуть до кінця квітня 2015 року. За традицією, щороку, в день пам’яті Чорнобильської трагедії, першим в Запоріжжі включать фонтан Життя на площі Маяковського, інформує прес-центр мерії.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини