Головна За несплату 4 млн. Єдиного внеску проти запорізького підприємства завели кримінальну справу

За несплату 4 млн. Єдиного внеску проти запорізького підприємства завели кримінальну справу

by admin

Dengi1-400x265Прокуратура Запорізької області почала кримінальне провадження за фактом несплати Єдиного внеску до бюджету в сумі майже 4 млн. грн. (ч. 3 ст. 212-1 КК України), повідомив перший заступник прокурора Запорізької області Олександр Озерянський.

Перевірка, проведена відділом захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області показала, що посадові особи економічно активного суспільства м. Запоріжжя умисно протягом восьми місяців цього року ухилялися від сплати єдиного соціального внеску.

При цьому суспільство мало реальну можливість сплатити до бюджету необхідні кошти у встановлені законом терміни. Адже за час наявності заборгованості на рахунки товариства неодноразово надходили кошти, що підтверджено інформацією податкових органів.


В результаті таких дій державним інтересам завдали збитків на суму майже 4 млн. грн., що більш ніж в 5000 разів перевищує встановлений законом неоподатковуваний мінімум доходів громадян і є особливо великим розміром.

Відомості про це кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, передає прес-служба прокуратури Запорізької області.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини