Головна За добу в Запорізьку область прибуло майже 700 переселенців

За добу в Запорізьку область прибуло майже 700 переселенців

by admin

25c32e8b62d6f7edc08c131645b39357_XLЗа останню добу в Запорізький регіон прибули 658 переміщених осіб. Станом на сьогодні, 3 вересня, в області розміщено 22 835 громадян із зони проведення антитерористичної операції (Донецької та Луганської областей), в тому числі 476 — з Автономної Республіки Крим, повідомляє прес-служба ЗОДА.

В цілому в регіоні знайшли притулок 2551 чоловік, 8569 жінок, 8519 дітей, 3196 інвалідів і людей похилого віку. Про це повідомили в регіональному штабі з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, який функціонує на базі консультаційного центру Головного управління ГСЧС України в Запорізькій області.

Разом з тим, як зазначив начальник штабу Микола Головань, 1055 чоловік, які кілька місяців проживали на території Запорізької області, вже повернулися додому.


— Люди повертаються вже не тільки на звільнені від терористів території, деякі їдуть в Донецьк. Когось родичі покликали, хто з власної ініціативи вирішив повернутися. Загалом чітко відстежити міграцію переселенців дуже важко, тому ця цифра може коливатися, — зауважив начальник штабу.

Більшу частину перевезень вимушених переселенців організують волонтерські групи, частина людина повертається в свої будинки самостійно.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини