Головна У Запорізькій області вже нараховують компенсації за збільшення тарифів на комунальні послуги

У Запорізькій області вже нараховують компенсації за збільшення тарифів на комунальні послуги

by admin

1352391224_post_14289З 1 липня почала діяти постанова Кабінету міністрів України № 83 про виплату компенсацій за комунальні послуги сім’ям, чий сукупний дохід не перевищує прожиткового мінімуму. Як повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Токмань, для отримання компенсацій в Бердянську вже звернулося 56 сімей.

Вона нагадала, що право на отримання компенсацій мають сім’ї, сукупний дохід яких за останні півроку не перевищував прожиткового мінімуму. Розрахувати це дуже просто. Так, прожитковий мінімум на дітей до 6 років визначений в сумі 1032 грн., На дітей віком від 6 до 18 років — 1286 грн., Для працездатних -1218 грн для пенсіонерів — 949 грн. Тобто щоб знати сукупний дохід сім’ї, потрібно скласти ці цифри. Тільки треба мати на увазі те, що вважати треба тих, хто зареєстрований за конкретною адресою.


Наталя Токмань черговий раз підкреслила, що компенсації призначаються незалежно від того сім’я отримує субсидію, чи ні. При отриманні компенсацій субсидія не скасовується. До речі, звернутися до управління праці та соціального захисту населення може будь-який член  родини. Начальник управління рекомендує бердянцям не затягувати з питанням звернення, повідомляє прес-служба мерії.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини