Головна У Запорізькій області стали менше хворіти на рак молочної залози

У Запорізькій області стали менше хворіти на рак молочної залози

by admin

f_8651499631368682182У Запорізькій області спостерігається позитивна тенденція в боротьбі з раком молочної залози. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації. Так, за даними регіонального канцер-реєстру, протягом 9 місяців 2014 (порівняно з аналогічним періодом минулого року) зменшилась кількість первинних хворих взятих на облік з 469 до 440, кількість випадків захворювання також зменшилася з 501 до 452, що призвело до зменшення захворюваності з 51,6 до 46,9 на 100 тис. жіночого населення. Найвищий показник захворюваності в г .. Запоріжжя — 57,0, Бердянськ — 53,0, Мелітополь — 47,7 та Енергодар — 55,2, в Василівському — 50,5, Гуляйпільському — 47,4 і Ново — Миколаївському — 45 , 2 районах.

Лікарі відзначають, що головним у боротьбі з раком молочної залози залишається його раннє виявлення, що дозволяє поліпшити результати лікування та виживаня пацієнтів. Рак на ранніх етапах протікає безсимптомно або проявляє себе слабо. Тому жінкам рекомендується щомісячно проводити самообстеження молочних залоз на наявність в них будь-яких змін: розміру, форми або контуру; появи ущільнень розміром з горошину або більше; змін шкірних покривів молочної залози або соска (брижі, зморшкувата шкіра, лущення або запалення); почервоніння шкірних покривів молочної залози або соска; збільшення лімфатичних вузлів. Крім самообстеження кожній жінці потрібно раз на рік проходити профілактичне обстеження: огляд мамолога, мамографію або УЗД молочних залоз.


Не останню роль в пізньому зверненні до лікарів-професіоналів грає непоінформованість населення про справжній стан проблеми раку молочної залози і неконтрольований стихійний розквіт самореклами «народних цілителів», некомпетентних і, зазвичай, непорядних людей. Через неправильне лікування хворі втрачають час, а хвороба прогресує.

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації нагадує, що з питань консультації та лікування слід звертатися до КУ «Запорізький обласний клінічний онкологічний диспансер», де надається висококваліфікована спеціалізована медична допомога із застосуванням новітніх методів діагностики та лікування Адреса: г .. Запоріжжя, вул. Культурна, 117А, реєстратура, тел. (0612) 96-86-95.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини