Головна У Запоріжжі приїдуть найкращі українські співаки

У Запоріжжі приїдуть найкращі українські співаки

by admin

Zaporozhskaya-filarmoniya-400x265У Запоріжжі, в концертному залі ім. Глінки, 14 листопада зберуться кращі оперні співаки України.
В цей день відбудеться Всеукраїнський фестиваль вокального мистецтва «Іван Паторжинський. Марія Сокіл. Великі імена запорізької землі ».
За словами організаторів фестивалю, це проект, який об’єднає молодих, талановитих оперних співаків з різних регіонів України, створений для вшанування пам’яті видатних запорожців — Івана Паторжинського, народного артиста СРСР, професора Національної музичної Академії України, та Марії Сокіл, що відома в Європі та Америці як оперна співачка і є професором Філадельфійської консерваторії.
Ініціатори проекту ставлять перед собою мету популяризувати високе оперне мистецтво, національну вокальну культуру, познайомити запорожців з видатними творцями, народженими на Запорізькій землі.
У великій фестивальній програмі на сцені концертного залу ім. М. Глінки виступлять молоді вокалісти — солісти оперних театрів Дніпропетровська, Харкова, Києва, провідні солісти Запорізької філармонії та випускники старших курсів консерваторій Харкова та Дніпропетровська.
Прозвучать оперні арії, сцени з опер, які складають «золотий фонд» світової оперної літератури. Твори великих композиторів Дж. Верді, Р. Вагнера, Дж. Пуччіні, П. Масканьї, А. Бородіна, П. Чайковського, К. Данькевича та інших, передає прес-служба Запорізької обласної філармонії.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини