Головна Тарифи на опалення та гаряче водопостачання в Запоріжжі можуть переглянути

Тарифи на опалення та гаряче водопостачання в Запоріжжі можуть переглянути

by admin

Заступник генерального директора концерну «Міські теплові мережі» Тетяна Цегельник повідомила, що, незважаючи на проведену інформаційну кампанію, запорожці продовжують звертатися в концерн з питаннями, що стосуються нових тарифів на опалення та гаряче водопостачання в Запоріжжі. Саме тому це питання вирішено знову підняти в ході брифінгу.

Тетяна Цегельник «Міські теплові мережі» повідомила, що, відповідно до чинного українського законодавства, тарифи на послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води затверджуються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. 6 червня, Постановою № 650 Національної комісії, концерну «Міські теплові мережі» було затверджено нові тарифи на послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання.

70130З 1 липня в Запоріжжі введено в дію нові тарифи на послуги централізованого гарячого водопостачання, що надаються концерном. Таким чином, у платіжках за липень, які запорожці отримають у серпні, буде застосовуватися вже новий тариф. Нагадаємо, якщо раніше вартість одного кубометра гарячої води (разом з вартістю холодної води) становила 14,982 гривні, то тепер вона буде: за наявності в квартирах рушникосушок, підключених до системи гарячого водопостачання — 24,72 гривні, за відсутності підключених рушникосушок — 23,08 гривні. Рахунки будуть виставлятися тільки за фактом надання послуги, тобто лише за ті дні, коли споживачі отримували гарячу воду.


З 1 серпня вступають в силу нові тарифи на надання послуг з централізованого опалення. Однак фактично, як підкреслила Тетяна Цегельник, застосовуватися в Запоріжжі вони будуть тільки з початком опалювального сезону, так як в обласному центрі затверджено одноставковий сезонний тариф, коли за тепло споживачі платять тільки в опалювальний період.

Генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Сергій Фомич повідомив, що міський голова Олександр Сін доручив опрацювати пропозиції щодо зниження затвердженого тарифу на тепло і гарячу воду, щоб городяни змогли платити менше. Це може бути, наприклад, відмова від інвестиційної складової в складі тарифу.

Цим займається спеціально створена робоча група. Вироблені пропозиції будуть направлені в Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, яка і буде приймати остаточне рішення з цього питання, інформує прес-центр мерії.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини