Головна Президент України підписав Указ про створення Ради з питань судової реформи

Президент України підписав Указ про створення Ради з питань судової реформи

by admin

3575669-smi-opublikovan-ukaz-prezidenta-ukrainyПрезидент України Петро Порошенко підписав Указ, яким затвердив Положення про Раду з питань судової реформи та її персональний склад.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Проведення судової реформи Голова держави визначив одним із першочергових завдань. Він підкреслює важливість створення судової системи, яка відповідатиме європейським стандартам і користуватися незаперечним довірою громадян. Проведення цієї реформи також є одним із зобов’язань України в рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом.


Згідно документа, Рада визначається як консультативно-дорадчий орган при Президентові України, який у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента, Кабінету Міністрів, іншими законодавчими актами та затвердженим Положенням.

Серед його основних завдань — підготовка і подання Главі держави пропозицій щодо стратегії реформування судоустрою та судочинства, інших суміжних правових інститутів, розробка планів дій з впровадження цієї стратегії, а також сприяння налагодженню ефективного механізму взаємодії державних органів, інститутів громадянського суспільства та міжнародних організацій з питань підготовки і реалізації стратегії реформування цієї сфери.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини