Головна Мер Запоріжжя розповів про результати відрядження до Києва

Мер Запоріжжя розповів про результати відрядження до Києва

by admin

n0312138У вівторок мер Запоріжжя разом з представниками запорізьких будівельних компаній перебував у відрядженні в Києві для вирішення проблеми погашення заборгованості за виконані роботи.

Про результати поїздки Олександр Сін розповів в короткому інтерв’ю, передає прес-служба міського голови:

— Перший найважливіший результат — нас прийняв голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз. Вона приділила більше години свого робочого часу. Ми домовилися про те, що протягом цього тижня вона підтримає проведення всіх заліків за податковими зобов’язаннями будівельників.


Таким чином ми зменшимо заборгованість і розблокуємо рахунки. Оскільки жодна з будівельних фірм Запоріжжя не може взяти участь у тендері, тому що не може надати довідку про відсутність заборгованості Пенсійному фонду. Хоча, по суті, ця заборгованість утворилася тому, що бюджет не розрахувався. І ми вже сьогодні маємо проблеми з проведенням тендерів, адже відповідно до закону право на участь у тендері мають лише ті будівельні компанії, які вільні від зобов’язань перед бюджетом.

Крім цього Тетяна Ярославівна запропонувала механізм за яким для Запоріжжя та інших обласних центрів Держказначейство застосує окремий норматив, щоб надходження коштів управлялося не в ручному режимі з області, а через органи Держказначейства виділена сума на фінансування незахищених статей прямо йшла до бюджету міста. І міський бюджет уже за один день отримав 411 тис. грн, тоді як до цього отримував 350 тис. грн на тиждень.

Цей механізм буде ще трохи доопрацьований, і в п’ятницю на колегії Держказначейства буде прийнято остаточне рішення. При такому нормативі, який захищає міського бюджету від ручного управління і фактично може в кілька разів збільшити ліміти на проведення фінансових операцій, у нас з’являється реальна можливість для того, щоб розраховуватися з будівельниками. Будівельників це рішення задовольнило.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини