Головна Майже 700 працівників запорізького підприємства 9 місяців не отримували зарплату

Майже 700 працівників запорізького підприємства 9 місяців не отримували зарплату

by admin

1463Прокуратурою Запорізької області розпочато кримінальне провадження за фактом невиплати працівникам одним з підприємств міста Запоріжжя заробітної плати в сумі 8,7 млн​​. Грн. (ч. 1 ст. 175 КК України).

Про це повідомив перший заступник прокурора Запорізької області Олександр Озерянський, передає прес-служба прокуратури Запорізької області.

Так, під час перевірки з питань додержання вимог законодавства про працю, яку проводив відділ захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області, встановлено, що керівником економічно активного суспільства обласного центру умисно, безпідставно протягом дев’яти місяців не виплачувалася заробітна плата майже 700 працівникам підприємства.


При цьому підприємство мало реальну можливість для її виплати. Так, в період наявної заборгованості з виплати заробітної плати на розрахункових рахунках товариства знаходилися кошти в сумі понад 50 млн. Гривень, які витрачені на інші цілі — погашення кредиту, оплата матеріалів, штрафів.

Відомості про це кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини