Головна Гелетей відвідав оборонні предпрятія Запоріжжя

Гелетей відвідав оборонні предпрятія Запоріжжя

by admin

1405717895_geleteyМіністр оборони України Валерій Гелетей вчора відвідав запорізькі підприємства військово-промислового комплексу, які займаються відновленням військової техніки та озброєння для української армії «Мотор-Січ», завод «Іскру» ДП «Запорізький державний авіаційний ремонтний завод« МИГ-ремонт ».
Міністр оборони України, його перший заступник Іван Руснак та командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Юрій Байдак ознайомилися з вертолітним виробництвом, взяли участь у відкритті сучасного тренажерного центру та відвідали музей техніки.
— Збройні Сили України оновлять свій авіапарк. До кінця року у війська надійдуть відремонтовані 20 літальних апаратів — 17 літаків і 3 вертольоти, а також 30 авіадвигунів. Загальна сума замовлення складає більше 426 000 000 гривень. Ми не тільки контролюємо використання коштів, а й будемо контролювати якість і своєчасність виконуваних робіт, — повідомив Міністр оборони України.
На сьогодні Міністерство оборони вже отримало з авіаремонтних підприємств 8 літаків і 13 авіадвигунів.
Глава оборонного відомства зазначив, що Українську армію необхідно переозброїти і забезпечити всім необхідним в максимально короткі терміни, використовуючи можливості українських оборонних підприємств.
— В максимально короткі терміни мають відремонтувати і модернізувати в першу чергу літаки, вертольоти, РЛС для зони АТО. Під час перемир’я Україна повинна забезпечити армію всім необхідним. Вся техніка буде перевірена в бойових умовах. І саме це буде оцінкою при прийнятті та закупівлю озброєнь, — підкреслив генерал-полковник Валерій Гелетей, повідомляє прес-служба Міноборони України.
Міністр оборони повідомив, що на кожному заводі вже є певна частина техніки, яка законтрактована і підготовлена ​​до відправки в зону АТО.
За його словами, робоча поїздка до Запоріжжя і зустріч з керівництвом підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу була покликана визначити реальні потреби армії:
— Вони від нас почули, що нам потрібно, ми в свою чергу зрозуміли їхні проблеми.
Керівник вітчизняного оборонного відомства закликав керівництво підприємств ОПК в першу чергу забезпечувати потреби Української армії.
— Я почув, що деяким РЛС зацікавилися країни-члени НАТО. Вони нам теж потрібні і сподіваюся, що перші зразки отримають саме українські Збройні Сили, — сказав він.
— Сьогодні ми ознайомилися з можливостями заводів. Люди працюють у три зміни! Вони розуміють всю відповідальність перед Батьківщиною і роблять свій неоціненний вклад у благородну справу захисту Вітчизни, — підкреслив генерал-полковник Валерій Гелетей і нагородив працівників вітчизняного ОПК, які здійснюють ремонт і модернізацію озброєння та військової техніки в інтересах Збройних Сил України грамотами та цінними подарунками.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини