Вкотре переконуюся, що чим простіше, тим смачніше. Інгредієнти, що входять до складу, в основному є в кожному будинку.
Я навіть не сумніваюся Ви смачно готуєте страви з картоплі, але не треба забувати, що є і господиньки-початківці, для яких рецепт буде актуальним. Я сама до недавнього часу, перш ніж приготувати картоплю в духовці, попередньо трохи її відварювала, а тут взагалі все просто, начистила картоплю, залила молоком і в духовку.
Інгредієнти:
- Картопля
- Цибуля 2 шт.
- Вершкове масло 30 г
- Молоко
- Сіль, чорний перець, сушений часник (за смаком)
Приготування:
Цибулю нарізати довільно, я її пасеруватиму на невеликій кількості олії протягом 5 хвилин. Додати сушений часник, перець, щіпку цукру і трохи солі, обсмажити ще 5 хвилин. Цибуля має стати прозорою, не потрібно обсмажувати до золотистості.
Також можна цибулю попередньо не обсмажувати.
Картоплю нарізати тонкими платинками.
Викласти половину цибулі у форму, половину картоплі, посолити та поперчити. Якщо цибуля не обсмажена, тоді спочатку картоплю, потім цибулю і т.д.
Викласти другий шар цибулі та картоплі. Посолити та поперчити.
Зверху за бажанням додати вершкове масло (за смаком).
Залити бульйоном, вершками, я використовую молоко, рідина не повинна покривати верхній шар картоплі.
Запікати (+/-) 1 годину за температури 180 градусів, тут більше залежить від сорту картоплі.
Якщо верх швидко рум’яниться, перемістіть форму трохи нижче або накрийте фольгою.
Верхній шар картоплі виходить з рум’яною, хрусткою скоринкою.
Нижній шар картоплі повністю приготувався, цибуля практично розчинилася.