Головна Рецепти За 10 хвилин наліпила ціле деко булочок! Тепер не витрачаю багато часу (Просто знахідка для господинь!)

За 10 хвилин наліпила ціле деко булочок! Тепер не витрачаю багато часу (Просто знахідка для господинь!)

by admin

Сьогодні хочу поділитися рецептом смачних булочок, а також розповісти, як швидко наліпити ціле деко булочок, не витрачаючи на це багато часу та сил.

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 80 г
  • Сіль – 1 ч.л. (без гірки)
  • Вершкове масло – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Дріжджі – 2,5 ч.л.
  • Борошно – 4 ст.(приблизно 550-600г)
  • Для начинки: сир, цукор, жовток, сіль, крохмаль.

Приготування:

У чашку вливаємо тепле молоко, додаємо цукор, сіль, розтоплене вершкове масло, яйця і все добре перемішуємо.

Далі додаємо борошно та дріжджі, у мене дріжджі, які додаються відразу в борошно, якщо у вас інші, додайте до теплого молока перемішайте і залиште на 10 хвилин, а потім продовжуйте приготування.

Замішуємо м’яке еластичне тісто, кількість борошна може трохи відрізнятися, тому регулюйте самостійно. Тільки багато не додавайте, щоб не забити тісто борошном.

Залишаємо тісто в теплому місці на одну годину. Воно має збільшитись у кілька разів.

Поки тісто піднімається, підготуємо начинку. Сьогодні робитиму сирну начинку, але можна використовувати абсолютно будь-яку. Головне щоб вона не була надто рідкою.

До сиру додаємо один жовток, цукор за смаком, ложку кукурудзяного або картопляного крохмалю, сіль за смаком і все перемішуємо.

Ось така начинка має вийти, вона не рідка і завдяки крохмалю залишається стабільною.

Ну а тепер найцікавіше будемо ліпити булочки!

Все тісто викладаємо на стільницю, розгортаємо у великий прямокутний пласт.

Далі швидко розподіляємо всю начинку по поверхні тіста, трохи не доходячи до країв.

А тепер скручуємо все в рулет. Краї защипуємо.

Рулет нарізаємо на порційні шматочки, це й будуть булочки.

Відразу викладаємо на лист, застелений пергаментним папером або спеціальним килимком.

Залишаємо на 20 хвилин і потім відправляємо в духовку, розігріту до 180 °, на 20 – 30 хвилин.

Ось такі гарні, рум’яні, апетитні булочки в нас вийшли. А головне, що ми витратили на ліплення не більше 10 хвилин.

Далі змащуємо їх солодкою кип’яченою водою, за допомогою пензлика. Намагайтеся не пропускати цей крок, результат вас дуже порадує.

Ще гарячі булочки накриваємо харчовою плівкою і залишаємо 10-15 хвилин і можна їсти.

Ось такі апетитні та дуже смачні булочки у нас вийшли. Вони настільки м’які та ніжні, що просто тануть у роті.

Начинку можна міняти, використовувати абсолютно будь-яку. Дуже смачно змішати корицю із цукром і зробити таку начинку. Також можна використати будь-яке повидло.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини